De groei begeleiden

De nagel kan ook druk vrij gelegd worden. Door een strookje colpoline (soort papierstrookje) in de wal onder de nagel te leggen en daarop colodium te druppelen. Hierdoor wordt het strookje harder en behoudt hij zijn gegeven vorm. Ook voorkomt het colodium bacteriegroei in het colpoline. Het strookje functioneert als een zeer dun, maar tijdelijk zeer effectieve geleider voor de nagel. De handeling zal regelmatig herhaald moeten worden.

Drukvrij leggen kan ook door smig onder de nagel te leggen. Dit is dikker dan colpoline. Het verschil in gebruik zit hem in de ruimte die er is onder de nagelrand. Smig is sterker dan colpoline. Door het groeiproces is het noodzakelijk om bijv. om de 6 weken het procédé te herhalen.nagelbeugel bovennagelbeugel voorOp het midden van de nagel is een spangen zichtbaar.

 

 

 

  • Spangen: een kunststof plaatje dat op de, doorgaans nog brede, achterste helft van de nagel wordt geplakt. Deze groeit mee naar voren waardoor de ronde pijnlijke stand van de nagel uitgroeit.
  • Nagelbeugel: een beugeltje die voor op de nagel komt en zo de nagelwortel dwingt om een andere stand aan te nemen en een gezondere vorm aan de nagel te geven.

Beide behandelingen nemen zeker een jaar in beslag voor er een mooi resultaat. Aangezien een nagel er een half tot een heel jaar nodig heeft om helemaal te worden vervangen.

Mocht de nagelzijkant toch erg in de huid drukken dan frees ik een smal reepje nagel af. De pijn ontstaat doordat de schoen boven op de ronde nagel drukt , gelijktijdig wordt, tijdens het lopen, het vlees naar boven gedrukt. De nagel snijdt hierdoor in het vlees,het gevolg hiervan is pijn.

Wetenswaardigheden                      Home